Mainos

Ratatöiden turvallisuudessa puutteita: "Työkaluja unohdettu radalle"

Ratatöiden turvallisuudessa on suuria puutteita, arvioi Onnettomuustutkintakeskus. Liikenneviraston mukaan ongelmakohtiin on jo puututtu.

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan ratatöiden turvallisuuskulttuurin ja -johtamisen pulmat ovat seurausta urakoiden kilpailuttamisesta, töiden ulkoistamisesta ja pitkistä alihankintaketjuista.  

Keskuksen mukaan urakoitsijat ovat tietoisesti jättäneet noudattamatta turvallisuusohjeita ja -määräyksiä. Ratatöitä on aloitettu ilman asianmukaista lupaa, turva-alueista ei ole piitata ja jopa työkaluja on unohdettu radalle.  

Keskus arvostelee ratatyöurakoita tilaavan Liikenneviraston turvallisuusjohtamista tehottomaksi. Kilpailuttamisessa ei ole korostettu riittävästi turvallisuusmääräysten noudattamista, ja käytännön valvontaa on vain vähän.  

Tutkinnan lähtökohtana oli viime vuoden marraskuussa Kokkolan lähellä sattunut onnettomuus, jossa tavarajuna törmäsi radalla olleeseen kaivinkoneeseen.  

Liikennevirasto: Ongelmat tiedossa

Liikenneviraston rautatietoimintojen turvallisuuspäällikkö Marko Tuominen sanoo MTV Uutisille, ettei raportin sisältö tullut sille yllätyksenä. 

– Raportin havainnot ovat ikävä kyllä pääsääntöisesti oikeita. Onnettomuustutkintakeskus on kuitenkin tuonut turvallisuuspoikkeamat melko raflaavasti esille. Liikennevirasto on tunnistanut nämä ongelmat ja meillä on toimenpiteet käynnissä, sanoo Tuominen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.