Mainos

Ratan kysely: Suomesta tietoja terroristiyhteyksistä

Yleisradion radiouutisten saamien tietojen mukaan Rahoitustarkastuksen tekemässä selvityksessä jostain suomalaisesta rahalaitoksesta on löydetty tietoa henkilöstä tai yhteisöstä, jolla epäillään olevan yhteyttä Yhdysvalloissa tapahtuneisiin terrori-iskuihin.

Ylen tietojen mukaan epäilyttäviä havaintoja olisi löytynyt kyselyssä, jonka Rata lähetti valvonnassaan oleville rahoituslaitoksille tämän kuun alussa. Rata sai vastaukset kyselyyn määräaikaan mennessä viime perjantaina.

Sen enempää Rahoitustarkastus kuin keskusrikospoliisin rahanpesuyksikön päällikkö Anders Cederberg eivät halunneet tänään kommentoida STT:lle radiouutisten tietoja. Suurimmista pankkiryhmistä Sammolla ja Nordealla ei ollut illalla tietoa siitä, että niiden yksiköissä olisi paljastunut mitään epäilyttävää. Toisaalta Nordeasta kerrottiin pankkien sopineen jo aiemmin Rahoitustarkastuksen kanssa, että se hoitaa tarvittaessa asiaan liittyvän tiedotuksen.

Pankinjohtaja Heikki Vitie Osuuspankkiryhmästä taas kertoi, ettei heiltä ole löytynyt Ratan kyselyssä epäilyttäviä tietoja. Ratan valvottavilleen jakamalla listalla oli tiedot noin 370 henkilöstä. Lista julkaistiin myös Ratan Internet-sivuilla, mutta poistettiin sieltä seuraavana päivänä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.