Mainos

Ratahallintokeskus vastustaa menoleikkauksia

Ratahallintokeskuksen johto kokoontui tänään kriisikokoukseen valtiovarainministeriön perjantaisen budjettiesityksen takia.

Valtiovarainministeriö on esittänyt noin 15 miljoonan euron leikkausta liikenne- ja viestintäministeriön alaisen ratahallintokeskuksen suunnittelu-, henkilöstö- ja kiinteistömenoihin.

Ratahallintokeskuksen mukaan näin suuri määrärahojen karsiminen heikentää merkittävästi rataverkon kehittämistä kuten ratojen sähköistystä ja uusien ratojen rakentamista.

- Se käytännössä merkitsee sitä, että ne suunnitelmat, jotka meillä on ratahallintokeskuksen toiminnan kehittämiseen ja radanpidon toiminnan järkeistämiseen menevät täysin uusiksi, ylijohtaja Ossi Niemimuukko Ratahallintokeskukselta painottaa.

Valtiovarainministeriö on esittänyt ratahallintokeskuksen määrärahoihin 15 miljoonan euron siirtoa korvausinvestointeihin eli ratojen rakenteiden uusimiseen. Pahiten höylä osuisi radanpidon suunnitteluun.

- Nimenomaan suunnittelusta tinkiminen yleensä kostautuu siinä, että työn tekeminen tulee vastaavasti kalliimmaksi. Hyvällä suunnittelulla säästetään nimenomaan merkittävästi rahaa varsinaisen työn tekemisestä, Niemimuukko kertoo.

Myös henkilöstömenoissa säästäminen näkyy Niemimuukon mukaan loppujen lopuksi ratahallinnon kustannuksissa.

- Kilpailuttaminen on eräs ratahallintokeskuksen tulostavoitteista ja kilpailuttaminen on mahdollista ainoastaan riittävällä henkilökunnalla. Jos henkilöstöä ei ole riittävästi, siitä joudutaan tinkimään samoin kuin suunnittelun tasosta, hän kertoo.

Liikenne- ja viestintäministeriö vastustaa alaisuudessaan toimivan ratahallintokeskuksen määrärahaleikkauksia. Liikenneministeriö ja valtiovarainministeriö käyvät keskinäiset budjettineuvottelunsa loppuviikosta.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 02.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.