Mainos

Rata tutkii Elcoteqin kurssikehitystä

Elektroniikkavalmistaja Elcoteq epäilee väärinkäytöksiä osakekaupassaan. Elcoteq on pyytänyt Rahoitustarkastusta tutkimaan, liittyykö yhtiön viime perjantain kurssilaskuun "jotain hämärää".

Matkapuhelinten valmistusta

Elcoteqin viestintäjohtaja Osmo Kammonen ei halunnut tarkemmin kommentoida tutkimuspyynnön syitä. Elcoteqin osake romahti perjantaina yli 55 prosenttia sen jälkeen, kun Ericsson ilmoitti ulkoistavansa matkapuhelintuotantonsa amerikkalaiselle Flextronicsille. Tutkintapyyntö mahdollisesta kurssimanipulaatiosta jätettiin Ratalle tänään. Asiaan palattaneen huomisessa tiedotustilaisuudessa, jossa Elcoteq aikoo valottaa suhteitaan Ericssoniin.

Julkisuudessa on jo ehditty epäillä, että Rahoitustarkastusta saattavat kiinnostaa myös Elcoteqin johdon viime syksynä tekemät kaupat.

Helsingin Sanomien mukaan Elcoteqin hallituksen jäsenet Antti Piippo, Henry Sjöman ja Jorma Vanhanen myivät viime syyskuun alussa osakkeitaan yhteensä noin 130 miljoonalla markalla. Hallitukseen kuuluva presidentti Martti Ahtisaari taas realisoi optionsa ja sai niistä yli 360 000 markkaa. Myös muut Elcoteqin sisäpiiriläiset kuittasivat optioitaan syksyn aikana.

Kammonen pitää todennäköisenä, että Rata ilman muuta tutkii Elcoteqin väen tekemiset.
-Ratalla lienee normaali käytäntö, että kun tapahtuu näin isoja kurssimuutoksia, niin he selvittävät onko siinä jotakin erikoista takana. Elcoteqin osakekurssi päätti tänään 13,67 euroon. Osakkeesta maksettiin viime marraskuussa enimmillään 43 euroa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.