Mainos

Rata: Säästölippaiden laskentaan pelisäännöt

Yksityisasiakkaat ovat kritisoineet tapaa, jolla pankit laskevat säästöpossujen sisältöä. Nyt säästölippaiden laskentaan kaivataankin pelisääntöjä.

-

Pankkeja valvova Rahoitustarkastus Rata haluaa pelisäännöt säästölippaiden kolikkolaskennalle. Tutkimuksissaan Rata ei ole löytänyt suuria puutteita yritysten päiväkassojen laskennasta, mutta yksityisasiakkaiden säästölippaiden laskenta on saattanut kestää pankeissa pitkäänkin. Lisäksi on valitettu pankkien virheistä. Rata selvittääkin, onko yksityisasiakkaiden säästölippaiden laskentatapoja tarvetta yhtenäistää. Samalla yritetään ratkaista näyttöongelma, jos asiakkaalla ja pankilla on eri näkemys siitä, paljonko lippaassa oli rahaa.

Rata on saanut suurimmilta pankkiryhmiltä selvityksen niiden toimintatavoista. Pankit suoriutuivat päiväkassojen laskennasta 1-5 päivässä, mitä Rata pitää kohtuullisena. Yksityisasiakkaiden kohdalla viivästykset ovat johtuneet eurokäteiseen siirtymisestä. Laskettavaksi toimitettujen kolikoiden määrä on ylittänyt pankkien ennakkoarviot eivätkä ne näin ollen ole varanneet riittävästi laskentakapasiteettia. Laskentaa ovat viivästyttäneet myös pussit, joissa on on ollut euroja ja markkoja sekaisin. Pankit ovat toivoneet, että samaan pussiin pantaisiin vain yhtä valuuttaa. Ruuhkia on yritetty purkaa palkkaamalla lisää henkilökuntaa tai teettämällä ylitöitä.

Viiveet ovat olleet suurimpia suurissa asutuskeskuksissa ja pankeissa, jotka ovat ulkoistaneet laskennan.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.