Mainos

Rata: Pankkien noudatettava pelisääntöjä

Pankkeja valvova Rahoitustarkastus (Rata) kehottaa pankkeja tarkistamaan, että markkinoinnissa noudatetaan annettuja pelisääntöjä. Alkuviikosta julkistettu muistutus on annettu Ratan havaitsemien puutteiden ja epätarkkuuksien vuoksi.

Rata muistuttaa myös kanta-asiakkuusjärjestelmiin kuuluvista vaatimuksista. Ratan mukaan markkinoinnissa on mm. usein jäänyt epäselväksi, kenen tuotteesta on kyse ja kuka tuotteesta vastaa. Rata tähdentää, että pankkien ja luottolaitosten on aina huolehdittava, ettei tällaista epäselvyyttä synny.

Erityisen tärkeää se on, kun markkinoidaan esimerkiksi vakuutusyhtiöiden tai sijoitusrahastojen tuotteita. Rata toivoo myös yleistä selkeyttä markkinointiin. Se huomauttaa, että oikeakin tieto voi olla harhaanjohtavaa, jos se esitetään epäselvästi.

Rahoitustarkastus muistuttaa myös, että sellaiset kanta-asiakkuusjärjestelmät eivät ole sallittuja, joissa luvataan alennuksia maksuihin tai korkeampia korkoja talletuksille sillä edellytyksellä, että asiakas käyttää esimerkiksi vakuutusyhtiön tai muita luottolaitostoiminnan ulkopuolisia hyödykkeitä.

Rata lisää, että on samantekevää, kuuluvatko yhtiöt samaan konserniin vai eivät.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.