Mainos

Rasmussen: Tanska panostaa Pohjoismaiden yhteistyöhön

Tanskan pääministeri Anders Fogh Rasmussen vakuuttaa tanskalaisten suhtautuvan pohjoismaiseen yhteistyöhön vakavasti. Pääministeri vierailee tänään Suomessa.

Tanskan pääministeri Anders Fogh Rasmussen torjui Suomessa vieraillessaan käsityksen siitä, että Tanska ei suhtaudu pohjoismaiseen yhteistyöhön yhtä vakavasti kuin muut Pohjoismaat.

Tanskalainen sanomalehti Fyens Stiftstidende kiinnitti tänään huomiota siihen, miten usein tanskalaisministerit ja heidän virkamiehensä ovat jääneet pois pohjoismaisista ministeritapaamisista viime aikoina.

-Sanomalehtiin ei kannata aina luottaa, Fogh Rasmussen kuittasi arvostelun tiedotustilaisuudessa Helsingissä. Hän sanoi, että Tanskan hallitus kannattaa pohjoismaista yhteistyötä vahvasti. Tanska aikoo Fogh Rasmussenin mukaan tulevaisuudessakin toimia aktiivisesti pohjoismaisessa yhteistyössä.

Fogh Rasmussen sanoi, että Ruotsin päätös euroon siirtymisestä ei vaikuta Tanskan päätökseen. Hän itse on euroon siirtymisen kannalla. EU:n perustuslakiehdotukseen Tanska ei suhtaudu niin varauksellisesti kuin Suomi. Yhteiseen turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan liittyminen pitäisi Fogh Rasmussenin mukaan olla avoin vaihtoehto kaikille jäsenmaille. Tanskassa järjestetään maan perustuslain velvoitteesta kansanäänestys EU:n perustuslain hyväksymisestä luultavasti ensi vuonna.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 18.08.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.