Rasmus Ristolainen debytoi uudessa seurassa – Philadelphia kyni Bostonin tylysti

Jääkiekon NHL:ssä Philadelphia Flyers on kaatanut kotijäällään Boston Bruinsin. Philadelphia tykitti tasapisteissä päättyneen toisen erän jälkeen ottelun päätöserässä kolme maalia ja vei voiton maalein 6–3.

Philadelphian suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen jäi tehopisteittä, mutta sai sen sijaan avauserässä kaksiminuuttisen rangaistuksen estämisestä. Ottelu oli kuitenkin varsin hillitty rangaistusten osalta. Jäähyjä jaettiin kaikkiaan vain kolme.

Bostonin riveistä jäällä oli suomalaishyökkääjä Erik Haula, joka lähti kaukalosta niin ikään ilman tehopisteitä.

Ottelun kovin maalintekijä oli Flyersin Cam Atkinson, joka teki maalin sekä avaus- että päätöserässä.

Philadelphian riveistä löytyi muitakin kahden pisteen miehiä. Maalin ja syöttöpisteen tililleen nappasivat Joel Farabee ja Sean Couturier. Kaksi syöttöpistettä puolestaan kilahti Derick Brassardille ja Keith Yandlelle.

Bostonin puolella kaksi syöttöpistettä nappasi puolustaja Charlie McAvoy.

Philadelphialla oli selvästi parempi osumaprosentti kuin vierasjoukkueella. Bostonilaiset yrittivät maalia yhteensä 40 kertaa, onnistuen tässä kolmesti. Flyers puolestaan laukoi ottelun aikana maalia kohden 25 kertaa.

Ristolainen tervehtynyt loukkaantumisen jäljltä

Flyers-tulokas Ristolainen pelasi Bostonia vastaan ensimmäisen ottelunsa uuden seuransa riveissä.

Alkujaan Ristolaisen piti debytoida Philadelphian NHL-miehistössä jo tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa. Hän harjoitteli uuden joukkueensa kanssa sunnuntaina, mutta hänen ei koettu olevan vielä tarpeeksi hyvässä kunnossa loukkaantumisen jäljiltä, että voisi pelata Seattle Krakenia vastaan.

Philadelphia Inquirer -lehden mukaan ennen kautta loukkaantunut Ristolainen oli kuitenkin vihdoin tervehtynyt tarpeeksi ja saattoi kohdata Bostonin uusien seuratoveriensa kanssa. Lehden mukaan Flyersin riveissä nähtiin suomalaispakin lisäksi myös kaksi muuta ensikertalaista, entinen Canucks-hyökkääjä Zack MacEwen ja maalivahti Martin Jones.

Lokakuun lopussa 27 vuotta täyttävä Ristolainen pelasi Buffalossa kahdeksan kautta ennen kuin siirtyi kesällä Philadelphiaan. Ennen nykyistä kautta Ristolainen on ehtinyt pelata 542 NHL:n runkosarjaottelua pistein 46+199=245.

Lue myös:

    Uusimmat