Mainos

Raskausaikana kannattaa ottaa kotieläin

Lemmikkieläimet suojaavat lasta allergioilta jo raskausaikana. Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan eläinpölylle altistuminen vähentää lasten allergiariskiä.

Esimerkiksi huonepölyn eläinperäisillä bakteereilla voi olla yhteys lapsuusajan allergisiin ihottumiin. Tutkimuksessa maatilakodeista löytyi myös enemmän allergiaa ehkäiseviä bakteerilajeja kuin kaupunkikodeista.

- Eläimille altistuminen ja myös maatilalla eläminen raskausaikana vaikuttaa syntyvän lapsen allergiariskiin riskiä vähentävästi. Eläin voi olla siis suojaava tekijä jo raskausaikana, sanoo aiheesta viime viikolla Helsingin yliopiston maatalous- ja metsätieteellisessä tiedekunnassa väitellyt Jaakko Pakarinen.

Väitöksessä vertailtiin huonepölyn määrää Venäjän ja Suomen Karjalan kodeissa. Venäjän Karjalassa huoneilman bakteerimäärät olivat huomattavasti suuremmat kuin Suomessa, mutta silti allergisten ihotautien riski oli vain neljännes siitä mitä Suomen puolella.

Pakarinen uskoo kotien ylihygienisuuden olevan yksi allergioita lisäävä tekijä.

- Liiallinen hygienia varmasti liittyy allergioiden yleisyyteen. Nykyajan elämä on liian hygienistä. Jos on mahdollisuus pitää kotieläimiä, ne voivat todellakin olla hyvä tekijä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.