Mainos

Raskas liikenne saa koulutusta E18-tien vaaroista

Osana hanketta venäläisille autokatsastajille tarjotaan mahdollisuus tutustua suomalaiseen katsastuskäytäntöön. Lisäksi sikäläinen poliisi pääsee tutustumaan suomalaiseen raskaan liikenteen valvontaan.

Suomi ja Venäjä tehostavat yhteistyötään raskaan liikenteen kuljettajien koulutuksessa. Liikenneturvallisuutta pyritään parantamaan erityisesti E18-tiellä Luoteis-Venäjällä.

Hankkeen takana on liikenne- ja viestintäministeriö, ja mukana ovat Venäjän liikenneturvallisuudesta vastaavat viranomaiset.

Osana hanketta venäläisille autokatsastajille tarjotaan mahdollisuus tutustua suomalaiseen katsastuskäytäntöön. Lisäksi sikäläinen poliisi pääsee tutustumaan suomalaiseen raskaan liikenteen valvontaan. Venäläisille raskaan liikenteen kuljettajille jaetaan esite Suomen liikennesäännöistä ja ajokulttuurista.

Aiemmin aloitettua selvitystä E18-tien vaarallisimmista kohdista ja onnettomuuksista jatketaan. Erityinen painopiste on Venäjällä E18-tiellä sattuneissa onnettomuuksissa.

Ministeriö perustelee hanketta sillä, että kuljettajien ja ajoneuvojen kunnon valvonta Luoteis-Venäjällä parantaa liikenneturvallisuutta myös Suomen puolella. Rajan ylittävä kuorma-autoliikenne on kaksinkertaistunut vuodesta 2000.

Eurooppatie E18 kulkee Suomessa Turusta pääkaupunkiseudun kautta itärajalle Vaalimaalle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.