Mainos

Raskaat taistelut jatkuvat Kashmirissa

Intian joukkojen ja muslimisissien väliset raskaat taistelut ovat jatkuneet Pohjois-Kashmirissa. Sotilasviranomaiset kertoivat kuudentoista intialaisen sotilaan saaneen taisteluissa surmansa.

Viranomaisten mukaan Drassin ja Batalikin seuduilla käytiin intialaisten ja sissien välillä "hyvin kovia taisteluja". Intialaiset lähteet kertoivat joukkojen valloittaneen strategisen vuorenhuipun Batalikissa ja taistelevan nyt alueen muiden huippujen hallinnasta.

Intian armeijan tiedottaja kenraali Bikram Singh kertoi lehdistötilaisuudessa, että Intian joukot ovat vain 1,5 kilometrin päässä aluetta jakavasta vuoden 1972 aselepolinjasta. Intia sanoi lauantaina, että sotilasoperaatio tunkeutujien karkottamiseksi tulee jatkumaan, koska tilanne alueella ei ole muuttunut.

Pakistan puolestaan syytti Intiaa vuoropuhelun lopettamisesta Kashmirin tilanteesta. Pakistanin ulkoministeriön tiedottaja Tariq Altaf sanoi kuitenkin, että Pakistan tulee jatkamaan diplomaattisia ponnistelujaan tilanteen ratkaisemiseksi.

Altaf muistutti myös, että Intia ei ole vielä suostunut sotilasoperaatioiden johtajien väliseen tapaamiseen. Kysyttäessä koska tällainen tapaaminen olisi mahdollinen, Altaf vastasi "heti kun Intia on siihen valmis".
Pakistan on kieltänyt, että sen joukot olisivat tunkeutuneet Kashmirin Intian hallitsemalle puolelle ja että se tukisi taistelevia muslimisissejä. Joukot ovat ottaneet yhteen Kashmirin alueella toukokuusta lähtien.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.