Mainos

Raskaassa liikenteessä paljon puutteita

Busseissa, kuorma-autoissa ja muissa raskaan liikenteen ajoneuvoissa on runsaasti puutteita jarrujärjestelmissä ja valoissa sekä merkinantolaitteissa. Niiden vuoksi määrättiin ajokieltoon lähes 200 aujoneuvoa viime vuonna.

Raskaan liikenteen tienvarsiratsioissa löytyi viime vuonna puutteita ja huomauttamista joka kolmannesta ajoneuvosta. Kaikkiaan poliisi, tulli ja rajavartiolaitos sekä ajoneuvohallintokeskus tarkastivat vuoden aikana 7700 kuorma-autoa ja niiden perävaunua sekä linja-autoa. Niistä oli suomalaisia 4703, venäläisiä 2216, virolaisia 191 ja muita kansallisuuksia yhteensä 596.

Tekniset tienvarsiratsiat ovat EU:n edellyttämiä, ja niissä tarkastetaan raskaiden hyötyajoneuvojen kunto. Tarkastukset tehdään liikenteessä pistokokein. Ne eivät saa olla syrjiviä.

Tarkastusten kohteina voivat olla jarrut, pakokaasujärjestelmät ja päästöt, ohjausjärjestelmä, valaisimet ja merkinantolaitteet, pyörät ja renkaat, jousitus, alusta, ajopiirturi, nopeudenrajoitin sekä polttoaine- ja öljyvuodot. Eniten puutteita on todettu jarrujärjestelmissä sekä valoissa ja merkinantolaitteissa. Vakavista puutteista auto määrättiin 189 tapauksessa ajokieltoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.