Mainos

Raskaana olleen hoitajan irtisanominen kävi kalliiksi

Varkauden kaupunki joutuu maksamaan lähes 30 000 euroa korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja, koska se päätti aiheetta raskaana olleen perushoitajan työsuhteen.

Itä-Suomen hovioikeus pysytti tänään voimassa Varkauden käräjäoikeuden maaliskuisen ratkaisun.

Nainen työskenteli vuosina 1992-2006 yhtäjaksoisesti määräaikaisissa työsuhteissa kotisairaanhoidossa ja Varkauden aluesairaalassa. Hänen jäätyään äitiyslomalle työnantaja ilmoitti, ettei töitä enää ole.

Käräjäoikeudessa kaupunki puolustautui sillä, että sairaalan toimintoja oli supistettu. Raskaudella ei ollut tekemistä työsuhteen päättämisen kanssa.

Myös tasa-arvolakia rikottiin

Käräjäoikeuden mukaan kaupungilla ei ollut syytä tehdä perushoitajan kanssa toisiaan seuraavia määräaikaisia työsopimuksia, vaan työsuhde oli toistaiseksi voimassa oleva. Lisäksi rikottiin tasa-arvolakia, kun työsopimus päätettiin raskauden aikana.

Hovioikeus totesi erikseen, että työsuhdetta olisi jatkettu, ellei nainen olisi jäänyt äitiyslomalle, joten työsuhteen päättyminen johtui raskaudesta.

Kaupunki velvoitettiin korvaamaan naiselle työsuhteen perusteettomasta päättämisestä vajaat 10 000 euroa, mikä vastaa puolen vuoden palkkaa. Tasa-arvolain mukaisena hyvityksenä hän saa 6000 euroa. Lisäksi kaupunki joutuu korvaamaan naisen oikeuskuluja 13 600 euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.