Mainos

Raskaana olevan riski kuolla sikainfluenssaan jopa kuusinkertainen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan raskaana olevien riski kuolla sikainfluenssaan on moninkertainen verrattuna muuhun väestöön. THL:n ylilääkäri Terhi Kilpi kehottaakin odottavia äitejä ottamaan ehdottomasti rokotuksen sikainfluenssaa vastaan.

- Yhdysvalloista ja Australiasta saadut tiedot ovat hyvin yksiselitteisiä. Raskaana oleville tauti on selvästi vaarallisempi kuin ihmisille keskimäärin. Raskaana olevan henkilön riski kuolla sikainfluenssaan on viisin - kuusinkertainen verrattuna samanikäiseen, ei-raskaana olevaan henkilöön, Kilpi huomauttaa.

Moni odottava äiti on ollut huolissaan siitä, kuinka suuren riskin rokote voi aiheuttaa sikiölle. Kilven mukaan huoli rokotteen mahdollisesta sivuvaikutuksista on ylikorostunut viimeaikaisissa keskusteluissa.

- Tauti on huomattavasti suurempi uhka kuin mitä rokote millään lailla teoreettisestikaan voisi olla, Kilpi muistuttaa.

Kilven mukaan hyvin harva ihminen kuuluu ryhmään, joka ei voi rokotetta ottaa sivuvaikutusriskien vuoksi.

- Ainoa ryhmä, jonka kanssa on syytä olla varovainen, ovat kananmunalle hyvin voimakkaasti allergiset henkilöt. Tuolloin allergian on oltava niin voimakas, että kananmunan syönti aiheuttaa todellakin henkeä uhkaavan allergisen reaktion.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.