Mainos

Raskaana oleva Kumpula-Natri SDP:n puheenjohtajakisaan

Kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri havittelee SDP:n puheenjohtajuutta. Hän kertoi ratkaisustaan aamupäivällä pitämässään tiedotustilaisuudessa. Hän on toistaiseksi kolmas puheenjohtajakisaan ilmoittautunut.

Kumpula-Natri kertoi myös toisen uutisen. Hän odottaa toista lastaan. Iloinen perhetapahtuma ajoittuu loppukesään. Hän myönsi, että raskaus on ollut yksi niistä henkilökohtaisista asioista, joita hän on viime päivinä pohtinut.

Ehdokkuusilmoituksia tulee ilmeisesti tipoittain. Varapuhemies Johannes Koskinen kertoo aikomuksistaan näillä näkymin huomenna. Kansanedustajat Tarja Filatov, Kimmo Kiljunen ja Jouko Skinnari ilmoittavat ratkaisuistaan lähipäivinä.

Kansanedustaja Jutta Urpilainen ilmoitti ehdokkuudestaan eilen. Jo aiemmin ehdolle on asettunut kansanedustaja Erkki Tuomioja.

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson sen sijaan kertoi eilen pyrkivänsä varapuheenjohtajaksi.

Puolueen Vaasan-piirijärjestö pyysi Kumpula-Natria ehdokkaaksi. Hänen ja Urpilaisen välisen kilpailun tekee mielenkiintoiseksi se, että heillä on sama vaalipiiri. Kumpula-Natri ei kuitenkaan usko, että tällä olisi suurta merkitystä, sillä Vaasan vaalipiiristä tulee vain 17 puoluekokousedustajaa.

Neljä vuodenaikaa

Tiedotustilaisuudessa Kumpula-Natri korosti tarvetta uudistaa SDP:tä. Hänen mielestään sunnuntain jälkeen puolueessa on todella tilaa uudistumiselle. Tuolloin Eero Heinäluoma ilmoitti, ettei hän enää asetu ehdolle puheenjohtajaksi.

Kumpula-Natri haluaa selvästi profiloitua ympäristöajattelijana. Hän muistutti, että aikamme suurin uhka ihmiskunnalle ja suomalaisille on ilmastonmuutos. Ilmastonmuutoksen hillitseminen vaatii suuria muutoksia elintapoihin. Hän mainosti, että SDP näyttää suunnan neljän vuodenajan säilymiseksi.

Ydinvoima mahtuu Kumpula-Natrin ajatuksissa energiapalettiin. Vuotoksen ja Kollajan altaat sen sijaan eivät mahdu. Vesivoimaa tulee lisätä tehostamalla nykyisiä voimaloita.

Nato-jäsenyydestä Kumpula-Natrilla on virallisen Suomen kanta. Jäsenyys ei ole ajankohtainen "tässä ajassa", mutta ovi pidetään tulevaisuudessa auki. Kumpula-Natri, 35, on koulutukseltaan insinööri. Hän opiskelee myös kauppatieteitä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.