Mainos

Raskaan liikenteen varojärjestelmä otetaan käyttöön

Tänään käyttöön otettavaa raskaan liikenteen varojärjestelmää ryhdyttiin kehittämään Konginkankaan tuhoisan liikenneonnettomuuden jälkeen.

Raskaalle liikenteelle tarkoitettu varoitus- ja reittiennustejärjestelmä otetaan käyttöön tänään. Varopalvelu varoittaa kuljettajia nopeasti muuttuneista sää- ja kelioloista sekä matkalla olevista häiriöistä uuden telematiikan avulla.

Palvelun käynnistävien Ilmatieteen laitoksen ja Tieliikelaitoksen mukaan vastaavaa palvelua ei ole tiettävästi missään muualla maailmassa. Myöhemmin järjestelmä on tarkoitus laajentaa yksityisautoilijoiden käyttöön.

Palvelun kehittäminen aloitettiin 23 ihmisen hengen vaatineen Konginkankaan onnettomuuden jälkeen.

Järjestelmä koostuu kolmesta eri palvelusta. Varoreitin avulla kuljettaja voi hakea verkosta reittiennusteen matkaansa varten. Varoviesti taas on kännykkään tuleva ääniviesti, joka varoittaa kuljettajaa äkillisistä keli- tai liikennemuutoksista. Lisäksi kuljettaja voi lähettää omista havainnoistaan viestejä Varokeskukseen, joka informoi tarvittaessa muita kuljettajia.

Varopalvelu on ollut pilottikäytössä noin 70 raskaan liikenteen kuljettajalla. Asiantuntijoiden mukaan saadut kokemukset ovat olleet hyviä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.