Mainos

Rask uudistaisi yo-tutkintoa

Opetusministeri Maija Rask (sd.) harkitsee ylioppilastutkinnon rakennekokeilun laajentamista niin, että kaikki halukkaat koulut voisivat kokeilla nykyistä valinnaisempaa tutkintomallia. Rakennekokeilussa ylioppilaskokelaat voivat jättää suorittamatta esimerkiksi toisen kotimaisen kielen. Kokeilumallin vakinaistaminen onkin kaatunut poliittiseen vastustukseen.

Rask myöntää, että myös kokeilun avaaminen kaikille halukkaille saattaa kilpistyä samalla tavalla. Opetusministeriö on joka tapauksessa aikeissa jatkaa kokeilua, joka toistaiseksi on voimassa vuoteen 2003 asti. Valinnaisempaa mallia kokeillaan 29 lukiossa eri puolilla maata.

Valtioneuvosto on antanut eduskunnalla esityksen lukiolain muuttamisesta niin, että ministeriön valtuus järjestää tutkintokokeilu kirjattaisiin lakiin. Aiemmin kokeilu on hoidettu asetuksen ja ministeriön päätösten perusteella.

Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n lehden Opettajan mielipidekyselyn mukaan joka toinen opettaja kannattaa yo-tutkinnon muuttamista nykyistä valinnaisemmaksi. Myös koulu- ja sivistyslautakuntien jäsenistä sekä koulujen johtokuntien jäsenistä yli puolet tukee uudistusta. Eniten kannattajia löytyy Lapin kouluväen keskuudesta ja vähiten Länsi-Suomesta, kertoo kysely. Kyselyyn vastasi kaikkiaan runsaat 1800 henkilöä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.