Mainos

Rask: Sähköposti joka kotiin

Opetusministeriö tukee tietoyhteiskuntakehitystä vuosittain noin 260 miljoonalla markalla. Se ei opetusministeri Maija Raskin mukaan kuitenkaan vielä riitä.

-Onnistumisen avain on laaja ja tiivis yhteistyö eri toimijoiden välillä, sanoi opetusministeri Rask tänään Espoossa, jossa opetusministeriö käynnisti uuden Koulutuksen ja tutkimuksen tietostrategian vuosille 2000-2004.

Raskin mukaan on ajankohtainen kysymys, miten tieto- ja viestintätekniikka nivotaan tehokkaasti oppimisen tueksi.

- Asiantuntijoiden yhteistyö lisääntyy ennenkaikkea sisältötuotannon rakentamisessa. Opettajat, tutkijat, verkkopalveluiden tuottajat, kuntien ja yritysten edustajat sekä muut tieto- ja viestintätekniikan kehittäjät ovat avainasemassa, kun rakennetaan inhimillistä tietoyhteiskuntaa. Hyvä kehitys johtaa suurempaan tasa-arvoon eikä syrjäytä ketään. Tietoverkkojen lähtökohtana ovat elämistä helpottavat tukipalvelut, joita kehitetään kansalaisten tarpeisiin, Rask jatkoi.

Hän korostaa, että kansalaisten on myös osattava käyttää tieto- ja viestintätekniikkaa. Raskin mukaan on etsittävä keinoja joilla "vastustelevatkin" kansalaiset saadaan tietoyhteiskunnan palvelujen käyttäjiksi.

Sähköpostin käytön mahdollistaminen jokaiselle suomalaiselle nopeuttaisi kehitystä. Jokaisen kansalaisen Utsjoelta Bengtskärin majakalle on päästävä tietoverkkoihin. Kirjastoilla on tässä tärkeä rooli, Rask sanoi.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.