Mainos

Rasistisista sähköpostiviesteistä vankilatuomio

Kalifornialainen mies tuomittiin eilen vankeuteen tiettävästi ensimmäisenä henkilönä rasististen sähköpostiviestien lähettämisestä.

Santa Anan oikeusistuin määräsi 21-vuotiaan Richard Machanon vuodeksi vankilaan, koska hän oli lähettänyt vuonna 1996 internetin kautta tappouhkauksia ja muita vihamielisiä viestejä noin 60 aasialaiselle opiskelijalle.

Hän joutuu osallistumaan myös psykologisiin istuntoihin, missä opetellaan rotujen välistä suvaitsevaisuutta ja ihmissuhdetaitoja. Vankilatuomion jälkeen hän on vuoden erityisvalvonnassa. Machano suoritti jo osan tuomiostaan, koska hän odotti pidätettynä tuomiotaan. Tuomari Alicemarie Stotler piti lisäksi välttämättömänä eristää Machano tietokoneista.

Motiivi rasistisille teoille oli aasialaisten hyvä opintomenestys Kalifornian yliopistossa Irvinessä. Machanon mielestä se uhkasi hänen omaa kykyään selviytyä koulussa. Hänet oli erotettu yliopistosta heikon akateemisen menestyksen takia. Viesteissään Machano uhkasi tappaa jokaisen aasialaisen omin käsin ja nimitti itseään Aasialaisten vihaajaksi. Viestien lähettäminen paljastui valvontakameran videosta. Machano sanoi oikeudessa, ettei hän aikonut toteuttaa uhkauksiaan.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.