Mainos

Rasistisen puukotuksen oikeuskäsittely alkoi Saksassa

Saksalainen tuomioistuin alkoi tänään käsitellä raskaana olleen egyptiläisnaisen puukotusta, joka tapahtui samassa oikeustalossa heinäkuussa. Noin 200 poliisia oli valvomassa turvallisuutta poikkeuksellisen suurta huomiota herättäneen veriteon käsittelyssä Dresdenissä.

Murhasta syytetään 28-vuotiasta venäläistaustaista saksalaismiestä Alex Wiensiä. Hän ilmestyi oikeuden eteen peittävään huppuun, hattuun, aurinkolaseihin ja kasvot peittävään naamariin sonnustautuneena.

Avausistunnossa egyptiläinen mies kertoi, miten saksalaismies hyökkäsi hänen vaimonsa kimppuun ja puukotti tätä kuolettavasti kesken oikeudenkäyntiä. Vaimo oli juuri todistamassa kunnianloukkausjutussa, miten syytettynä oleva saksalaismies oli haukkunut häntä "terroristiksi", "islamistiksi" ja "huoraksi".

Syyttäjän mukaan veriteon motiivina oli rasismi.

Poliisi ampui väärää miestä

Uhrin mies riensi auttamaan puolisoaan, kun puukotus tapahtui. Hän sai useita kertoja puukosta, ja kaiken lisäksi poliisi ampui häntä jalkaan, koska luuli häntä hyökkääjäksi.

Tapausta on seurattu tiiviisti Saksassa, mutta myös Egyptissä ja muualla arabimaailmassa. Oikeudenkäynnin alkua oli seuraamassa Egyptin Saksan-suurlähettiläs Ramzy Ezzeldin Ramzy.

- Luotan täysin saksalaiseen oikeusjärjestelmään, lähettiläs sanoi.

Egyptin hallitus ja syyttäjä vaativat saksalaismiehelle elinkautista vankeustuomiota. Egyptiläismedia risti puukotetun naisen heti murhan jälkeen "huntumarttyyriksi".

(MTV3 - Reuters - STT - AFP - DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.