Mainos

Rasistisella terrorisivustolla uhataan Tarja Halosen ja usean muun henkeä

Rasistisella internetsivustolla ja Youtube-videolla uhataan tasavallan presidentti Tarja Halosen, pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) sekä usean muun suomalaisen huippupoliitikon henkeä.

Keskusrikospoliisin henkirikosyksikkö tutkii asiaa. Epäillyt rikokset ovat kiihottaminen kansanryhmää vastaan sekä laiton uhkaus.

Hieman huonosta kielestä huolimatta sivusto on selvästi suomalaisen laatima. Siellä esitetään sekavaa, rasistista päättelyä, jonka perusteella muun muassa Halonen on syyllistynyt maanpetturuuteen, koska on vaikuttanut Suomen ulkomaalaispolitiikkaan.

Youtube-videossa kehotetaan murhaamaan esimerkiksi Halonen ja Vanhanen sekä valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.).

Sivustolla terrorismiohjeita

Internetsivustolle oli linkitetty opas, jossa on terrorismiohjeita, kuten neuvoja aseiden hankkimiseksi ja valmistamiseksi sekä terrorismin rahoittamiseksi. Sivustolla kehotetaan myös kansanmurhaan surmaamalla kaikki muut Suomessa olijat kuin valkoiset ja suomalaissyntyiset romanit.

Oppaassa on vielä 50 nimen lista poliitikoista, toimittajista ja julkisuuden henkilöistä, jotka kehotetaan surmaamaan. Heidän joukossaan on kaksi MTV:n uutisten toimittajaa, muun muassa tämän kirjoittaja.

RapidShare-palvelu, johon opas oli linkitetty, on kuitenkin poistanut oppaan mahdollisen laittoman sisällön vuoksi.

Viime vuoden lopulla luodun sivuston domain on rekisteröity yritykselle, joka yhdistyy yhdysvaltalaiseen uusnatsijohtajaan Gary Lauckiin.

Vastaavia poliisille paljon

Tutkinnanjohtaja rikosylikomisario Göran Wennqvist sanoo, että yhdysvaltalaiset poliisit ovat virka-apuna yrittäneet selvittää, miltä koneelta aineisto on internetiin ladattu.

– Toistaiseksi jäljet ovat hukkuneet Yhdysvaltoihin.

Wennqvistin mukaan vastaavia rikoksia tulee poliisin tutkittaviksi melko paljon.

– On valitettavaa, että kun olemme saaneet nuoret ymmärtämään, että uhkauksilla voi olla vakavat seuraukset, niin nyt aikuiset ihmiset kirjoittavat näitä internetiin, Wennqvist sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.