Mainos

Rasistien hyökkäykset jatkuvat Kemissä

Kemin vastaanottokeskukseen tunkeutuneet paikalliset miehet pahoinpitelivät turvapaikanhakijan Kemissä eilisiltana. Asuntoon tunkeutuneet kaksi miestä olivat varustautuneet puukolla ja kepillä.

Samana iltana Takajärven uimarannalla Kemissä mies heitti turvapaikanhakijan veteen. Heittäjän seurassa oli kaksi muuta miestä. Veteen heitetylle miehelle ei tullut vammoja.

Kemin vastaanottokeskuksen apulaisjohtajan Pirkko Rytkösen mukaan kyseiseen transit-asukkaiden eli juuri saapuneiden asukkaiden asuntoon oli majoittunut seitsemän 20–30-vuotiasta kurdia. Asunnon ympärillä pyöri kahden tunkeutujan lisäksi noin viisi 30-vuotiasta paikallista miestä.

- Meille ei ole selvinnyt, onko kyse rasistisia asioista, eikä sitä, ovatko tunkeutujat ja asukkaat tunteneet toisiaan, Rytkönen sanoo.

Rytkösen mukaan asunnossa on tiettävästi käyty jonkinlainen konflikti. Kukaan ei loukkaantunut. Asukkaat soittivat apuun poliisin, joka ehti paikalle ennen Torniosta hälytettyä päivystäjää.

- Alkava tilanne on tiettävästi hoitunut, kun poliisi tuli paikalle.

Asiasta on tehty rikosilmoitus, ja uhkaavan tilanteen johdosta Kemin vastaanottokeskuksen vartiointia tehostetaan. Tämän vuoden puolella Kemissä on tapahtunut useita rikoksia, joiden motiivien epäillään olevan rasistisia. Alkuvuodesta paikallinen poliisi selvitteli tapausta, jossa 20 hengen miesjoukko pahoinpiteli Kemissä asuvan turvapaikanhakijan.

Rytkösen mielestä tilanne on rauhoittunut viime aikoina.

- Aluksi oli epäluuloisuutta maahanmuuttajia kohtaan, mutta olemme pyrkineet tutustuttamaan lähellä asuvia vastaanottokeskuksen toimintaan.

Kemin vastaanottokeskus perustettiin viime marraskuussa. Sen asiakkaina on noin 300 turvapaikanhakijaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.