Mainos

Rasismista syytetylle häätö Big Brother -ohjelmasta Britanniassa

Intialaisen näyttelijättären kohtelu Big Brother -ohjelmassa on nostanut valtavan kohun, jota on joutunut kommentoimaan myös pääministeri Tony Blair.

Britanniassa katsojat ovat häätäneet rasismista syytetyn kilpailijan Big Brother -ohjelmasta.

Häädettyä Jade Goodya on syytetty kanssakilpailijansa, Bollywood-näyttelijä Shilpa Shettyn rasistisesta kiusaamisesta.

Goody ja kaksi muuta kilpailijaa ovat tölvineet intialaista näyttelijää Shettya hänen etnisen taustansa vuoksi. Shettya on muun muassa nimitelty koiraksi ja hänen hygieniaansa on arvosteltu.

Rasismista syytetty Jade Goody sai peräti 82 prosenttia häätöäänistä. Häntä vastassa äänestyksessä oli juuri Shetty, ja äänestystulosta onkin jo ehditty Britanniassa pitää suvaitsevaisuuden voittona.

Big Brother -talon ulkopuolella intialaisen näyttelijän kohtelu on herättänyt valtavan kohun, ja jopa Intian ja Britannian parlamentin jäsenet ovat nostaneet aiheen pöydälle. Asiaa joutui kommentoimaan myös pääministeri Tony Blair.

Kohun vuoksi yleisöä ei poikkeuksellisesti päästetty häädön jälkeisen haastattelun studiokuvauksiin. Goody ei myöskään joutunut osallistumaan lehdistötilaisuuteen, joka häädetyillä on tavallisesti edessä talosta ulos joutumisen jälkeen.

Rasismikohu nosti julkkiskilpailijoista kootun Celebrity Big Brother -ohjelman katsojamäärää yli miljoonalla.

(MTV3-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.