Mainos

Rasismikohu oli liikaa: NHL-seura luopuu vuosikymmenien perinteestään ja poisti patsaan hallinsa edestä

Jääkiekon NHL-liigan Philadelphia Flyers aloitti vuonna 1969 perinteen: ikonisen laulajan Kate Smithin esittämää, Irving Berlinin säveltämää God Bless America -laulua oli tapana soittaa seuran kotihallissa aina, kun Flyers oli "pakkovoiton" edessä. Ja onnea laulu toikin: Flyers voitti suurimman osan noista peleistä.

Nyt seura on kuitenkin luopunut laulusta, ja samalla myös vuonna 1987 pystytetty Smithin patsas on poistettu Flyersin hallin ulkopuolelta. Syynä on kohu, joka on noussut vuonna 1986 kuolleen Smithin 1930-luvulla levyttämistä lauluista, joiden lyriikat ovat rasistisia.

–  Olemme saaneet tietää, että näiden laulujen sanoma ei sovi organisaatiomme arvoihin, ja ne tuovat esiin tuskallisia teemoja, joita on mahdoton hyväksyä. Emme voi katsoa sivusta, kun menneen ajan materiaali nousee tielle sen, mitä olemme nykypäivänä, seura tiedotti.

–  Vaikka Kate Smithin God Bless America -esitykseltä ei voi pyyhkiä pois asemaa, joka sillä on Flyersin historiassa, ei sitä enää pidetä mukana ottelutapahtumissamme. Ja näiden viime päivien kaikujen hiljentämisen varmistamiseksi olemme siirtäneet Kate Smithin patsaan pois.

Myös baseballin MLB-liigan New York Yankees lopetti laulun esittämisen otteluissaan, 18 vuoden käytön jälkeen. New York Timesin mukaan Yankees sai fanilta tiedon Smithin laulujen rasistisista sanoituksista.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja