Mainos

Rasi puolustaa YK:n uudistuksia

Suomi tukee YK-suurlähettilääksi lähtevän Marjatta Rasin mukaan pääsihteeri Kofi Annanin tekemiä ehdotuksia YK:n uudistamiseksi.

Annan korostaa järjestön talous- ja sosiaalisektorin uudistuksia. Suomi on suurlähettiläs Rasin mukaan pääsihteerin kanssa täysin yhtä mieltä YK:n ydinalueista ja tavoitteista.
-Tavoitteena on tehokas YK, joka kykenee hoitamaan järjestölle osoitetut tehtävät. Tämä edellyttää myös uutta johtamisen ja hallinnon kulttuuria ja siirtymistä tulosbudjetointiin, sanoi suurlähettiläs Rasi. Hän piti juhlaesitelmän Rotarypiirin 1420. piirikonferenssissa lauantaina Helsingissä.

Rasi korosti myös YK:n keskeistä roolia miinakysymyksessä ja ihmisoikeuksien edistämisessä.
Hän totesi Suomen kannattavan jalkaväkimiinojen täydellistä, maailmanlaajuista ja tehokasta käyttökieltoa ja Oslossa neuvotellun sopimuksen olevan askeleen oikeaan suuntaan.
-Suomi toimii aktiivisesti paitsi tärkeimpien maiden saamiseksi sopimukseen, myös maahan asennettujen jalkaväkimiinojen puhdistamistyössä. Tätä varten on humaanitaarisella avulla mm. hankittu miinantuhoamiskalustoa.

Suurlähettiläs Rasi sanoi YK:n roolin universaalisten ihmisoikeuksien toteutumisen edistäjänä olevan kiistaton. Hän mainitsi maamme tukevan pääsihteerin näkemystä myös tässä asiassa eli ihmisoikeusnäkökulma tulee ottaa huomioon kaikessa YK:n toiminnassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.