Mainos

Räsäsen mediapalkinto närkästyttää palkitsijaa

Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN) pohtii, voiko se enää jatkossa olla myöntämässä Vuoden kristillinen mediateko -palkintoa, kertoo Kotimaa 24 -uutissivusto. SEN:n johto on yllättynyt, että palkinto päätettiin tänä vuonna jakaa kristillisdemokraattien puheenjohtajalle Päivi Räsäselle homokeskustelun herättämisestä.

Neuvoston pääsihteerin Heikki Huttusen mielestä Räsäsen saama mediapalkinto ei palvele kristittyjen yhteyttä.

- Valinta poikkeaa aiemmasta logiikasta. Henkilökohtaisesti ajattelen, että päätös ei palvele Suomen Ekumeenisen Neuvoston tehtävää, se ei palvele kristittyjen yhteyttä. Sen voin sanoa, että tämä tulee herättämään keskustelua SEN:in piirissä siitä, jatkammeko palkinnon taustavoimissa, Huttunen kommentoi Kotimaa 24:n sivuilla.

SEN ei osallistunut palkittavan valintaan, vaan valinnasta ilmoitettiin ortodoksista kirkkoa neuvostossa edustavalle Huttuselle eilisiltana. Valinta oli Huttuselle yllätys, sillä kiivaana käynyt homokeskustelu ja eroaalto ovat olleet kipeitä asioita luterilaiselle kirkolle.

Räsänen ilahtui palkinnosta

Räsäsen tänään saaman Vuoden kristillinen mediateko -palkinnon myöntää Kristillinen Medialiitto, mutta palkinnon takana ovat myös SEN, Sana-lehti ja eCredo oy. Tänä vuonna palkittavan valitsi toimittaja ja pappi Freija Özcan. Hän perustelee valintaa muun muassa sillä, että Räsäsen puheet Ajankohtaisen kakkosen homoillassa aiheuttivat laajan mediakeskustelun.

- Keskustelu pakotti lähestulkoon jokaisen suomalaisen kautta maan miettimään omaa suhdettaan ihmiseen, itseensä, kristinuskoon ja Jumalaan. Siksi, ottamatta mitään kantaa itse keskustelussa esitettyihin näkemyksiin, keskustelun synnyttäminen on tunnustuksen arvoinen teko, Özcan perustelee valintaa.

Päivi Räsänen on palkinnosta ilahtunut, mutta muistuttaa, ettei puhe arvoista saa päättyä tähän.

- Tänä päivänä monimuotoinen media on se esiintymislava, julkinen estradi, jolta me voimme puhutella suuria joukkoja ihmisiä. Viime syksyn kohu oli vakava varoitus siitä, että sanomisen tila kapenee, jos emme tätä oikeuttamme käytä. Mitä enemmän vaikenemme Raamatun opetuksesta kipeisiin ajankohtaisiin kysymyksiin, sitä voimakkaampi on torjunta, Räsänen sanoi kiitospuheessaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.