Mainos

Räsänen: Viinaveroon tulossa vain minikorotus

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen pitää hallituksen alkoholi- ja tupakkaveroon kaavailemaa korotusta käsittämättömän pienenä.

Oppositiopuolue kristillisdemokraatit on tyytymätön siihen, miten uusi hallitus aikoo parantaa perheiden etuuksia ja vanhustenhuollon tilaa. Puolueen mielestä vaalikauden lopulle ajoitetut perhe-etuuksien korotukset pitäisi tehdä jo aiemmin ja laajempina.

Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto vaatii tänään antamassaan kannanotossa muun muassa, että lapsilisät sidottaisiin elinkustannusindeksiin.

Puolue toivoo myös, että uuden hallituksen myötä opetusministeriön suhtautuminen kristillisten koulujen lupahakemuksiin muuttuisi myönteiseksi. Edellisessä hallituksessa niistä asioista hallituksessa vastasi SDP:n ministeri, nyt kokoomuslainen Sari Sarkomaa.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen pitää hallituksen alkoholi- ja tupakkaveroon kaavailtua 30 miljoonan euron korotusta käsittämättömän pienenä. Hän laski, että se merkitsee keskimäärin 1,8 prosentin korotusta näihin veroihin. Räsäsen mukaan asiantuntijat ovat ehdottaneet 20 prosentin korotusta alkoholiveroon ja 10 prosentin korotusta tupakkaveroon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.