Räsänen valittaa STT-doping-jutussa

Maanviljelijä Jari Räsänen on valittanut hovioikeuteen Helsingin käräjäoikeuden tuomiosta, joka annettiin Suomen Tietotoimistoa vastaan käydyssä doping-jutussa. Räsänen vaatii STT:n entiselle päätoimittajalle Kari Väisäselle ja doping-jutun kirjoittaneelle toimittajalle Johanna Aatsalo-Salliselle ankarampia rangaistuksia.

Käräjäoikeus tuomitsi Väisäsen julkisesta herjauksesta 45 päivän ja Aatsalo-Sallisen 30 päivän ehdollisiin vankeusrangaistuksiin. Räsänen vaatii lisäksi valituksessaan miljoonan markan korvausta henkisestä kärsimyksestä. Käräjäoikeus tuomitsi Väisäsen, Aatsalo-Sallisen ja STT:n 350 000 markan korvauksiin. Lisäksi Räsänen edellyttää valituksessaan oikeudenkäyntikulujensa täysimääräistä korvausta.

Poikkeuksellinen päätös

Myös Suomen Tietotoimisto, sen entinen päätoimittaja Kari Väisänen ja toimittaja Johanna Aatsalo-Sallinen valittivat käräjäoikeuden päätöksestä. STT katsoo, että sen työntekijöillä on ollut perustellut ja riittävät syyt uskoa doping-uutisessa esitettyihin väitteisiin eikä herjausrikoksen rangaistavuuden tahallisuusedellytys ole täyttynyt.

Lisäksi vielä STT:n valituksen mukaan käräjäoikeuden tuomio on poikkeuksellinen näytön arvioinnin, rangaistuksen määrän, asianomistaja-aseman ja korvausten tason osalta. Asianomistaja-aseman syntyminen kunnianloukkausrikoksessa sillä perusteella, että henkilö on jonkin organisaation vastuuhenkilö, on STT:n valituksen mukaan poikkeuksellista.

Hovista päätös noin vuodessa

Myös Hiihtoliitto jätti valituksensa määräpäivänä. Se ei valittanut liiton johtaville henkilöille tuomituista korvauksista, vaan ainoastaan kantajien oikeudenkäyntikulujen täysimääräisen korvaamisen osalta. STT:n doping-jutun valitusaika hovioikeuteen päättyi tänään. Helsingin hovioikeuden presidentin Olli Huopaniemen varovaisen arvion mukaan hovioikeus saanee asian käsiteltyä noin vuoden kuluessa.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat