Mainos

Räsänen valittaa STT-doping-jutussa

Maanviljelijä Jari Räsänen on valittanut hovioikeuteen Helsingin käräjäoikeuden tuomiosta, joka annettiin Suomen Tietotoimistoa vastaan käydyssä doping-jutussa. Räsänen vaatii STT:n entiselle päätoimittajalle Kari Väisäselle ja doping-jutun kirjoittaneelle toimittajalle Johanna Aatsalo-Salliselle ankarampia rangaistuksia.

Käräjäoikeus tuomitsi Väisäsen julkisesta herjauksesta 45 päivän ja Aatsalo-Sallisen 30 päivän ehdollisiin vankeusrangaistuksiin. Räsänen vaatii lisäksi valituksessaan miljoonan markan korvausta henkisestä kärsimyksestä. Käräjäoikeus tuomitsi Väisäsen, Aatsalo-Sallisen ja STT:n 350 000 markan korvauksiin. Lisäksi Räsänen edellyttää valituksessaan oikeudenkäyntikulujensa täysimääräistä korvausta.

Poikkeuksellinen päätös

Myös Suomen Tietotoimisto, sen entinen päätoimittaja Kari Väisänen ja toimittaja Johanna Aatsalo-Sallinen valittivat käräjäoikeuden päätöksestä. STT katsoo, että sen työntekijöillä on ollut perustellut ja riittävät syyt uskoa doping-uutisessa esitettyihin väitteisiin eikä herjausrikoksen rangaistavuuden tahallisuusedellytys ole täyttynyt.

Lisäksi vielä STT:n valituksen mukaan käräjäoikeuden tuomio on poikkeuksellinen näytön arvioinnin, rangaistuksen määrän, asianomistaja-aseman ja korvausten tason osalta. Asianomistaja-aseman syntyminen kunnianloukkausrikoksessa sillä perusteella, että henkilö on jonkin organisaation vastuuhenkilö, on STT:n valituksen mukaan poikkeuksellista.

Hovista päätös noin vuodessa

Myös Hiihtoliitto jätti valituksensa määräpäivänä. Se ei valittanut liiton johtaville henkilöille tuomituista korvauksista, vaan ainoastaan kantajien oikeudenkäyntikulujen täysimääräisen korvaamisen osalta. STT:n doping-jutun valitusaika hovioikeuteen päättyi tänään. Helsingin hovioikeuden presidentin Olli Huopaniemen varovaisen arvion mukaan hovioikeus saanee asian käsiteltyä noin vuoden kuluessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.