Räsänen vaatii lääkäreille oikeutta kieltäytyä aborttien teosta

Räsäsen mukaan lääkäreille tulisi saada lakiin perustuva oikeus toimia omantuntonsa ja vakaumuksena mukaisesti suhteessa raskauden keskeytykseen.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen katsoo, että lääkärillä tulisi olla oikeus kieltäytyä aborttien teosta, mikäli se on vastoin hänen vakaumustaan.

Terveydenhuoltoalan etiikkailtapäivässä Tampereella tänään puhunut Räsänen sanoi, että lääkäreille ja muulle terveydenhuollon henkilöstölle tulee saada lakiin perustuva oikeus toimia omantuntonsa ja vakaumuksensa mukaisesti suhteessa raskaudenkeskeytyksiin.

Räsäsen mielestä aborttilainsäädäntö suojaa lähinnä niiden vakaumusta, jotka katsovat ihmisen elämän alkavan vasta lapsen syntyessä. Se johtaa hänen mielestään siihen, että aborttiin kielteisesti suhtautuvat joutuvat syrjinnän kohteeksi uskonnosta tai muusta syystä johtuvan vakaumuksensa vuoksi.

Räsänen muistutti Maailman lääkäriliiton ja Suomen lääkäriliiton näkemyksistä, että lääkärillä tulisi olla oikeus kieltäytyä raskaudenkeskeytysten suorittamisesta.

Suomessa tehdään vuosittain lähes 11 000 raskaudenkeskeytystä, pääosin sosiaalisin perustein.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat