Mainos

Räsänen: Suomi lepsuilee EU:ssa

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen pitää Suomen EU-politiikkaa lepsuna. Räsäsen mukaan Suomen olisi syytä valvoa EU:ssa tehokkaammin omia etujaan.

- Tutkimustenkin mukaan Suomi on pärjännyt pienten maiden joukossa aika heikosti kansallisten etujen, omien intressien puolustajana. Jos ajatellaan esimerkiksi maatalouspolitiikkaa, esimerkiksi sokerikiistan häviämistä, tällaisissa asioissa Suomen on lisättävä vaikutusvaltaansa, Räsänen toteaa.

Räsänen sanoo MTV:n Huomenta Suomen puheenjohtajatentissä, että Suomi voisi asettaa kansallisia ehtoja Lissabonin sopimuksen hyväksymiselle.

- Suomen pitäisi vain jämäkästi esittää, että esimerkiksi maatalouspolitiikan tukeminen yhdistetään siihen, miten Lissabonin sopimusta Suomessa käsitellään. Esimerkiksi Irlanti ja Tanska ovat käyttäneet tätä ns. koplaamista paljon paremmin hyväkseen, Räsänen huomauttaa.

Räsäsen mielestä suomalaiset kokevat olevansa suurten maiden vietävissä EU-päätöksenteossa. Hän kuitenkin korostaa, että kokemusten perusteella pienilläkin mailla on vaikutusvaltaa.

- Tässä on varmasti tullut sellainen ajelehtimisajatus, että tässä vain mennään kuin lastu laineilla, suurten vietävänä. Kuitenkin kokemukset osoittavat, että pienetkin maat pärjäävät ja pystyvät omien kansalaistensa asioita puolustamaan. Suomellehan oman edun puolustaminen on tärkeää, kun olemme tällainen pohjoinen maa, meillä pitää olla oikeus omaan leipään, maitoon ja lihaan, Räsänen sanoo.

Katso puheenjohtaja Päivi Räsäsen ja puoluesihteeri Sari Essayahin haastattelu (Huomenta Suomi 26.5.2009)

Katso puoluesihteeri Sari Essayahin haastattelu (Huomenta Suomi 26.5.2009)

Katso puheenjohtaja Päivi Räsäsen haastattelu (Huomenta Suomi 26.5.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.