Mainos

Räsänen Seitsemän uutisissa: Aseiden säilytystä tiukennettaneen

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) vieraili tänään Seitsemän uutisissa ja kertoi, että ampuma-aseiden säilyttämistä koskevia lakipykäliä todennäköisesti kiristetään.

– Ampuma-aseisiin liittyvän turvallisuuden parantaminen on tärkeä tavoite ja meillä on ministeriössä tällä hetkellä meneillään siihen liittyvä lainsäädäntöhanke. Yksi osa-alue on aseiden säilyttäminen. Sen suhteen selvitetään, onko nykyinen lainsäädäntö riittävä, vai tarvitaanko tiukemmat säädökset varsinaisista asekaapeista.

Ministeri Räsäsen mukaan ministeriön tahtotila on tiukempien pykälien puolella.

– Virkamiesvoimin on jo aiemmin tehty selvitys, jonka mukaan nykysäädökset ovat liian tulkinnanvaraisia.

Haastattelun lopuksi Räsänen kehui poliisiohjeisiin Kauhajoen ja Jokelan kouluampumisten jälkeen tehtyjä muutoksia, vaikka yksi poliisi loukkaantui Hyvinkäällä erittäin vakavasti .

– On äärimmäisen valitettavaa, että poliisi voi joutua näin vaarallisiin tilanteisiin, mutta varsinainen poliisiohje näyttää siinä mielessä toimivalta, että toimitaan ensimmäisen partion periaatteella. Tässäkin tilanteessa näyttää siltä, että sinne saatiin todella nopeasti partiot paikalle. Poliisin nopea saapuminen hyvin usein rauhoittaa tilanteen. Tämä konsepti näyttää toimivalta.

(MTV3)

Katso Päivi Räsäsen studiohaastattelu (Seitsemän uutiset 26.5.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.