Mainos

Räsänen: Schengenin laajentumisesta päätetään syyskuussa

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd) mukaan Romanian ja Bulgarian Schengen-jäsenyydestä päätetään aikaisintaan ensi syyskuussa.

Romanian ja Bulgarian jäsenyyttä jarruttaa edelleen Hollanti, joka haluaa, että maissa tapahtuu riittävää edistystä korruption vastaisessa taistelussa ennen liittymistä matkustamista helpottavaan Schengen-alueeseen.

Suomi ja Hollanti estivät viime syyskuussa Romanian ja Bulgarian liittymisen alueeseen, mutta Suomi on sittemmin lieventänyt kantaansa.

Hollanti on valmis hyväksymään Romanian ja Bulgarian jäsenyyden, jos ensi heinäkuussa julkaistavat EU-komission raportit osoittavat maissa tapahtuneen riittävää edistystä.

Komissio julkaisi väliraportit Romanian ja Bulgarian kehityksestä helmikuussa. Räsäsen mukaan raportit osoittavat, että maissa on edelleen puutteita korruption torjunnassa ja oikeuslaitoksen kehittämisessä.

– Tämä on ollut erittäin hyvä näiden maiden kannalta, että tässä ei ole nopeammin edetty, koska tämä on käytännössä selkeä poliittinen kannustin kehittää oikeusvaltiota, Räsänen sanoi STT:lle Brysselissä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.