Mainos

Räsänen: Sairaitten tai vammaisten surmaamista ei voi laillistaa

Sisäministeri Päivi Räsänen arvostelee vihreiden eutanasia-linjausta. Vihreät ilmoittivat eilisessä puoluekokouksessaan hyväksyvänsä eutanasian eli armokuoleman puolueen periaateohjelmassa.

Blogikirjoituksessaan Räsänen toteaa vihreiden ryhtyneen elämälle kielteisen aatteen veturiksi.

– Hollannin tilastot osoittavat, että merkittävin syy eutanasian pyytämiseen ei ole kipu, vaan yksinäisyys ja pelko joutua riippuvaiseksi muiden avusta. Potilaan kuolemantoive sisältääkin useimmiten kysymyksen: ”Välittääkö kukaan minusta? Olenko jo täysin tarpeeton?” Tällaiseen kyselyyn ei tule vastata kuolinpiikillä, vaan inhimillisellä tuella, välittämisellä ja tasokkaalla saattohoidolla. Eutanasialailla viestittäisiin asennetta vammaisten ja sairaiden ihmisten elämän arvottomuudesta, Räsänen kirjoittaa.

Räsäsen mukaan kristillisdemokraattien kanta eutanasiaan on selkeä, eikä puolue ole sellaisessa hallituksessa mukana, joka laillistaisi sairaitten tai vammaisten ihmisten surmaamisen.

Räsäsen mukaan eutanasian laillistamisen sijaan Suomessa tulisi keskittyä hyvään saattohoitoon. Äärimmäisenä keinona Räsäsen mielestä saattohoidossa voitaisiin turvautua sedatointiin. Tällä tarkoitetaan vaikeasti oireilevan, kuolemaa lähestyvän potilaan uneen vaivuttamista tilanteessa, jossa muilla keinoin ei saada kärsimyksiin lievitystä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.