Mainos

Räsänen nousi kristillisdemokraattien johtoon

Päivi Räsänen on valittu kristillisdemokraattien puheenjohtajaksi Hyvinkäällä.

Räsänen sai jo ensimmäisellä äänestyskierroksella enemmistön kannatuksen 174 äänellä. Peter Östman sai 50 ja Leena Rauhala 24 ääntä.

Vuonna 1959 Sonkajärvellä syntynyt Räsänen on kolmannen kauden kansanedustaja Riihimäeltä. Hän on koulutukseltaan lääketieteen lisensiaatti ja toimi ennen poliitikon uraansa viimeksi työterveyslääkärinä. Keväästä 2003 lähtien hän on toiminut puolueensa eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

Räsänen painotti vaalipuheessaan, että kristillisdemokraatit eivät ole mikään yksipuolinen eturyhmäpuolue. Hän sanoi valintansa puheenjohtajaksi edellyttävän tiimijohtajuutta ja nykyistä suuremman vastuun jakamista koko puoluejohdolle.

Räsänen asetti tavoitteeksi pääsyn hallitusvastuuseen seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Kalliksen linjan jatkajaksi luonnehdittu Peter Östman painotti, että puolueen on osattava todella hyvin erotella politiikkaan käyttökelpoinen etiikka kristillisyyden tarjoamasta kokonaisuudesta. Politiikassa voidaan hänen mielestään tehdä yhteistyötä samalta arvopohjalta toimivien ihmisten kanssa ilman samaa teologista näkemystäkin.

Puolueen vanhoillisten suosikkina pidetty Leena Rauhala luonnehti kristillisdemokraatteja kristillisiin arvoihin nojaavaksi arvopuolueeksi, jonka on uskallettava tehdä tasa-arvoisempaa ja ihmisläheisempää politiikkaa mediaseksikkyyden kustannuksellakin.

Kannatuspuheenvuoroissa Räsästä kehuttiin muun muassa joukkuepelaajaksi, jolla on ratkaisun taito. Peter Östman sai vuolaasti kiitosta johtajanominaisuuksistaan ja sosiaalisista kyvyistään. Östmanille sovitettiin jo puolueen neljännen puheenjohtajan tehtävää. Leena Rauhalan kokemusta ja johtajanominaisuuksia kiittelivät pääosin hänen oman piirinsä Pirkanmaan kokousedustajat.

Räsänen lyhyesti

- Syntynyt 19.12.1959 Sonkajärvellä

- Lääketieteen lisensiaatti

- Lääkärinä vuoteen 1995, kansanedustaja 1995-

- eduskuntaryhmänsä puheenjohtaja keväästä 2003 lähtien

- Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan jäsen

- Riihimäen kaupunginvaltuutettu vuodesta 1993

- Julkaisuja: Uuden lääketieteen uhrit 1989, Jumala loi naisen 1991, Eutanasia: vastaus kärsimyksen ongelmaan? 1993, Syvyys ja syli: lääkärin ajatuksia masennuksesta 1995, Kutsuttu elämään: kirjoituksia perheestä ja ihmisarvosta 2002

- Naimisissa, viisi lasta

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.