Mainos

Räsänen kimpaantui poliisikyselystä: "Väärin kysytty"

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) on ärsyyntynyt mielipidekyselystä, jonka mukaan enemmistö suomalaisista vastustaa poliisin rakenneuudistuksia.

Räsänen on lähettänyt julkisuuteen tiedotteen, jossa hän arvostelee Suomen Poliisijärjestöjen Liiton teettämän kyselyn tekotapaa. Ministerin mukaan kysymykset olivat äärimmäisen yksinkertaistettuja, eikä vastaajille selvitetty kunnolla, mistä uudistuksissa on kyse.

Kyselyn tulokset olivat hänen mielestään selviä jo ennen ensimmäistäkään vastausta.

-Poliisin hallintorakenteen osalta liikkeellä on väärää informaatiota, ja vääriä mielikuvia vahvistetaan esimerkiksi tänään uutisoidulla kyselytutkimuksella.

Räsänen on muotoillut tiedotteeseensa malliksi viisi kysymystä, joiden avulla poliisiuudistus saisi todennäköisesti laajan tuen kansalta. Niissä kysytään muun muassa: "Olisitko valmis hyväksymään poliisin rakenneuudistuksen, jos sen avulla voitaisiin välttyä satojen poliisien vähenemältä vuonna 2016?".

Palvelut halutaan pitää lähellä

Kyselyn mukaan yhdeksän kymmenestä suomalaisesta ei halua poliisin lähimmän toimipaikan siirtyvän ainakaan nykyistä kauemmas. Poliisin lähimmän toimipisteen siirtymisestä ollaan eniten huolissaan Länsi-Suomessa sekä Itä- ja Pohjois-Suomessa. Kaksi kolmesta länsisuomalaisesta pitää erittäin tärkeänä, että poliisin nykyinen lähin toimipaikka säilyisi. Samaa mieltä on vähän vajaa kaksi kolmesta itä- ja pohjoissuomalaisesta.

Kyselytulosten mukaan neljä viidestä suomalaisesta uskoo, että poliisilaitosten määrän vähentäminen heikentäisi turvallisuutta. Liikkuvan poliisin oman yksikön lakkauttamista vastustaa yhtä moni.

Taloustutkimus teki kyselyn Suomen Poliisijärjestöjen Liiton pyynnöstä puhelinhaastatteluina kolmen päivän aikana syyskuun alussa. Kyselyyn vastasi hiukan yli tuhat suomalaista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.