Mainos

Räsänen karkotuspäätöksistä: Lainsäädäntö on puuttellinen

Sisäministeri Päivi Räsäsen mukaan työryhmä on parhaillaan tekemässä selvitystä karkotuspäätösten nopeuttamisesta.

– Päätöksentekoa tulisi nopeuttaa erityisesti sellaisessa karkotustilanteessa, jossa on kyse rikokseen syyllistyneestä henkilöstä, sisäministeri Päivi Räsänen sanoo MTV Uutisille.

Tällä hetkellä karkotuspäätöksen täytäntöönpano voi kestää jopa kolme vuotta. 

Räsäsen mukaan viime syksynä eduskunnalle annettu vapaaehtoiseen paluulainsäädäntöön liittyvä lakiehdotus lyhentää omalta osaltaan karkotuspäätöksen tekoa. 

– Mikäli tällä muutoksella ei pystytä pahimpia ongelmia poistamaan, silloin on tarpeen katsoa, tulisiko lainsäädäntöä joltain osin korjata, Räsänen sanoo.

Sisäministerin mukaan vierastaistelija-ilmiö on karkotuspäätöksien nopeuttamisessa keskeisin asia. Nopeampi karkotuspäätöksen teko olisi hänen mukaansa erityisesti tarpeen silloin, jos vierastaistelijaksi epäiltyä henkilöä kohtaan on selkeät perusteet ja hän ei ole vielä Suomessa.

– Selvittelemme parhaillaan sisäministeriössä sitä, pystyttäisiinkö mahdollisesti uhkaaville henkilöille tekemään myös maasta poissaolevana päätös maahantulokiellosta. Tällä hetkellä maahantulon kieltävä päätös on mahdollista vain silloin, jos henkilö on Suomessa.

Räsäsen mukaan oleskeluluvan peruuttamisen suhteen tulisi myös olla selkeämpi lainsäädäntö.

– Jos henkilö on osallistunut esimerkiksi aseelliseen toimintaan, on tarpeen esittää kysymys oleskelun peruuttamisesta tai poistamisesta. Tässä suhteessa näyttäisi siltä, että lainsäädäntö on puuttellinen, sisäministeri Päivi Räsänen toteaa.

Päivi Räsänen palasi viime perjantaina töihin lyhyeltä sairauslomalta. Räsänen joutui auto-onnettomuuteen helmikuun alussa Virolahdella Kymenlaaksossa.

– Olen toipunut hyvin ja työkykyiseksi. Olen kiitollinen siitä, ettei kukaan loukkaantunut onnettomuudessa pahemmin, Räsänen sanoo.Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.