Räsänen jäähyväispuheessaan: Maahanmuuttokeskustelussa on unelmahöttöä

Räsänen: Maahanmuuttokeskustelussa nuivien huhujen ja unelmahötön sijaan 2:33

Maahanmuuttokeskustelussa tarvitaan nyt kovaa faktaa ennakkoluuloisten nuivien huhupuheiden ja sinisilmäisten "rajat auki" -unelmahötön sijaan, vaatii KD:n väistyvä puheenjohtaja Päivi Räsänen.

– Tarjoamme kolmannen tien äärilaitojen sijaan. Suomalaisen kulttuuriperinnön ja terveen isänmaallisen kansallistunnon voi yhdistää muista kulttuureista tänne tulevien ihmisarvon ja täysien ihmisoikeuksien tunnustamiseen ja tasavertaiseen kohteluun, Räsänen sanoi Savonlinnassa puoluekokouksen jäähyväispuheessaan.

Rääsen mielestä hallittu maahanmuuttopolitiikka huomioi yhteiskunnan kestokyvyn ja turvallisuuden.

– Huolehdimme, että tänne ei muodostu paperittomien siirtolaisten slummeja.

Huomio kiintiöpakolasiin

Turvapaikanhakijhoiden sisäisistä siirroista EU-maasta toiseen tulee Räsäsen mielestä luopua, sillä se kasvattaa entisestään laitoman ihmissalakuljetuksen vetovoimaa ja ihmisuhrien määrää.

– Todennäköisesti jo pelkkä päätös sisäisistä siirroista on kiihdyttänyt salakuljettajien markkinoita.

Räsäsen mielestä on panostettava kiintiöpakolaisiin, jotka otetaan suoraan pakolaisleireiltä ja sijoitetaan kuntiin.

– Turvapaikanhakijoista lähes 80 prosenttia on terveitä nuoria miehiä, joista suurin osa palautetaan takaisin kotimaahansa. Sen sijaan maailman pakolaisleireillä asuu kymmeniä miljoonia naisia ja lapsia ja muita haavoiuttuvassa asemassaolevia joilla ei ole varaa maksaa tuhansia euroja rikolliasjärjestöille


Lue myös:

    Uusimmat