Mainos

Räsänen ja Patomäki: Värikäs kiista EU:n verotusoikeudesta

MTV:n Matkalla Brysseliin -nettitenttiin osallistuneet eurovaaliehdokkaat, kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen ja vasemmistoliiton ehdokas, professori Heikki Patomäki ovat jyrkästi eri mieltä rahoitusmarkkinaverosta ja EU:n verotusoikeudesta.

Päivi Räsänen arvioi EU-verojen johtavan liittovaltiokehitykseen ja jäsenmaiden itsenäisen päätäntävallan kaventumiseen. Jos vero toteutettaisiin, siinä pitäisi myös olla kaikkien jäsenmaiden mukana. Nyt hankkeessa on mukana vain 11 EU-maata.

Heikki Patomäki taas sanoo, että EU:lta puuttuvat tällä hetkellä todelliset keinot kriisiensä hoitamiseen. EU:ssa eletään eräänlaista vapaamarkkinautopiaa, eikä unionilla ole kuitenkaan käytössään minkäänlaisia yhteisiä finanssipolitiikan välineitä.

– Idea globaalista verosta ei tarkoita, että kaikki maailman maat ovat yhtä aikaa siinä mukana, eli riittää, että mikä tahansa maaryhmittymä lähtee sitä toteuttamaan. Kannatan verotusoikeutta EU:lle ja kannatan myös globaaleja veroja, totesi eurovaaliehdokas Heikki Patomäki.

– Ehdottomasti en kannata verotusoikeutta. Se olisi nimenomaan askel liittovaltioon, eli jos meillä on yhteiset verot ja yhteinen potti, josta ruvetaan sitä hyvää jakamaan, niin se käytännössä tarkoittaisi tällaista EU:n liittovaltion muodostamista, sanoi Päivi Räsänen.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja pitää myös EU:n rahoitusmarkkinavero-hankkeen huonona puolena Suomen kannalta sitä, ettei Ruotsi ole siinä mukana.

Professori Heikki Patomäki on taas kansainvälistä rahoitusmarkkinaveroa ajavan Attac-järjestön perustajajäsen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.