Mainos

Räsänen ja Essayah suosituimmat KD:n puheenjohtajaksi

Kristillisdemokraattien puheenjohtajasuosikeiksi on nousemassa kaksi tasavahvaa ehdokasta. Bjarne Kalliksen seuraaja valitaan lokakuussa.

Kristillisdemokraatit -logo

Kristillisdemokraattien kenttäjohtajien mielestä tasavahvat suosikit puolueen uudeksi puheenjohtajaksi ovat kansanedustajat Päivi Räsänen ja Sari Essayah.

Räsästä kannatti kahdeksan ja Essayahia seitsemän kenttäjohtajaa. Kansanedustaja Kari Kärkkäistä tuki kaksi.

Sanomalehti Ilkan tekemään kyselyyn vastasivat kaikki puolueen piirijärjestöjen sekä sisarjärjestöjen johtajat. Yksi heistä ei halunnut nimetä ehdokastaan.

Nykyinen puheenjohtaja Bjarne Kallis ilmoitti EU-vaalien jälkeen jättävänsä tehtävän. Hänelle valitaan seuraaja lokakuun alun ylimääräisessä puoluekokouksessa.

Puolueen jäsenten lopullisia vastauksia puheenjohtajahalukkuudesta odotetaan lauantaihin mennessä.

Kari Kärkkäinen ei pyri puoluejohtajaksi

Kansanedustaja Kari Kärkkäinen ei lähde pyrkimään kristillisdemokraattien puheenjohtajaksi. Kärkkäinen perustelee ratkaisuaan ennen muuta perhesyillä. Varkaudessa asuvalla 34-vuotiaalla Kärkkäisellä on kolme lasta, joista vanhin on aloittamassa peruskoulua.

Puoluejohtajan velvollisuuksien ja perhe-elämän yhteensovittaminen askarruttaa myös kansanedustajia Päivi Räsästä ja Sari Essayahia. Essayah sanoo pitävänsä edelleen todennäköisempänä sitä, ettei lähde puheenjohtajaehdokkaaksi.

Päivi Räsänen ei torjunut täysin ajatusta, mutta sanoi, että mieluummin olisi tukemassa jotakin toista henkilöä puheenjohtajaksi. Räsänen on kristillisdemokraattien näkyvimpiä edustajia eduskunnassa ja hän myös johtaa puolueen kuusihenkistä eduskuntaryhmää.

Jos puheenjohtajan tehtävästä eroavalle Bjarne Kallikselle aletaan etsiä seuraajaa myös eduskuntaryhmän ulkopuolelta, yksi mahdollinen ehdokas saattaa olla viime vaaleissa eduskunnasta pudonnut Jouko Jääskeläinen, entinen puoluesihteeri ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Jääskeläinen ei torju ajatusta ehdokkuudesta, mutta pitää parempana katsoa ensin rauhassa, miten ehdokkaan etsintä eduskuntaryhmän piiristä etenee.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.