Mainos

Räsänen homokeskustelusta: Olen itkenyt iltaisin

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen on yllättynyt ihmisten puolueelle osoittamasta tuesta tunteita kohahduttaneen homokeskustelun jälkeen.

Kristillisiin on viime päivinä liittynyt yli 150 ihmistä, kun tavallisesti uusia jäseniä tulee pari viikossa.

- Meillä ei ole ollut mitään tietoista jäsenhankintakampanjaa, tämä keskustelu ja koko kohu tuli kyllä sillä tavalla yllätyksenä meille. Tämän viikon aikana olen itse saanut paljon viestejä, joissa on kysytty miten voi tukea minua tai puoluetta tai sitä linjaa, jota edustamme. Spontaaneja jäsenhakemuksia on tullut runsaasti ja luulen, että ihmiset ovat halunneet tällä tavalla osoittaa tukensa.

"Teema jakaa mielipiteitä"

Kirkosta on eronnut viimeisen viikon aikana ennätysmäärä ihmisiä. Homojen oikeuksia koskevan keskustelun silmätikuksi noussut Räsänen ei kuitenkaan katso, että tämä johtuisi hänen sanomisistaan joukkoeroamisten käynnistämässä TV2:n ohjelmassa.

- Se tuntuu ikävältä. En kuitenkaan katso, että olisin siitä vastuussa. Olin yksi keskustelijoista ja esitin näkemyksiä, jotka olen esittänyt julkisuudessa jo useita kertoja aikaisemmin. Mielestäni tuossa illassa ei tullut esiin mitään erityisen yllättävää tai uutta kenenkään keskustelijan kommenteissa, mutta uskon, että siitä lähti jonkinlainen dominoefekti liikkeelle. Samalla ehkä myös purkautui paineita, jotka ovat olleet jo pidempään kirkon pinnan alla kytemässä. Tämä keskusteluteema on erittäin jakava. Se kertoo siitä, että ihmiset voimakkaasti tukevat tai vastustavat.

Räsänen myöntää kuitenkin MTV:n uutisille, että tilanne on ollut hänelle vaikea.

- Tämä on ollut ajoittain aika rankkaa. Iltaisin olen itkenyt tämän asian kanssa ja heikkouden hetkiä on kyllä ollut, mutta onneksi olen itkuni saanut itkeä puolisoni sylissä ja perheen kanssa. Poliitikon työssä tulee eteen tällaisia rankkoja vaiheita - tunteet on kansanedustajillakin.

"Oikeuksia rajotetaan vain toisilla"

Räsänen kritisoi myös pääministeri Mari Kiviniemeä, joka eilen arvosteli homokeskustelussa esitettyjä jyrkkiä kommentteja.

- Mielestäni olisi aika kummallista, jos kansanedustajana toimiminen rajoittaisi ihmisen uskonnonvapauden tuomaa oikeutta kertoa omasta uskotaan ja sen perusteista. Kyllä muutkin poliitikot sitä tekevät. Jopa pääministeri Kiviniemi, joka eilen arvosteli minua, lausui omia näkemyksiään siitä, että hänen mielestään kirkon ei pitäisi olla tuomitseva. Eli hän itsekin otti kantaa ihan samassa yhteydessä kirkon sisäisiin asioihin ja toi näin esille oman vakaumuksensa kirkon jäsenenä. Silloin kun otetaan kantaa kirkon kysymyksiin, näyttää herkästi käyvän niin, että tätä oikeutta rajoitetaan vain toisen näkökannan omaavien kohdalla.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.