Mainos

Räsänen: Erlundin jatkomahdollisuuksista selvitys

Kansanedustaja Päivi Räsänen toivoo eduskunnan ryhmänjohtajien keskustelevan kansanedustaja Rainer Erlundin jatkomahdollisuuksista. Räsänen ei tee virallista aloitetta Erlundin luottamuksen selvittämisestä, koska hänen mielestään kysymys on koko eduskunnan asiasta, jota ei pidä jättää yksittäisten kansanedustajien aloitteiden varaan.

Rainer Erlund

Yhdenkin kansanedustajan aloite riittäisi käynnistämään selvityksen. Räsäsen mukaan yksittäisen kansanedustajan on kuitenkin vaikeaa lähteä ajamaan Erlundin erottamista, eikä hän ainakaan tässä vaiheessa suunnittele aloitteen tekemistä.
-Siinä kyllä saa sen ensimmäisen kiven heittäjän roolin, Räsänen arvioi.

Räsänen sanoo keskustelleensa monien kansanedustajien kanssa asiasta.
-En ole vielä ketään tavannut, joka ei olisi sitä mieltä, etteikö tätä pitäisi selvittää. Hyvin yleisesti ollaan sitä mieltä, ettei Erlund enää nauti luottamusta, Räsänen sanoi. Hänen mukaansa asian selvittäminen kuuluu luontevasti ryhmien puheenjohtajille, koska kysymys ei ole puoluepoliittisesta kiistasta.
-Tapaus kuohuttaa kansalaisten tunteita ja herättää keskustelun eduskunnan arvovallasta ja luottamuksesta, Räsänen perustelee vaatimustaan.

Rainer Erlund tuomittiin viime perjantaina hovioikeudessa 45 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä. Hän on ilmoittanut, ettei aio erota eduskunnasta, ja kertoi hakevansa korkeimmalta oikeudelta valituslupaa. Erlund oli soitellut 15-vuotiaalle hankolaistytölle viime vuoden keväällä ja muun muassa pyydellyt tätä mukaan ajelulle. Hänet valittiin eduskuntaan RKP:n listoilta, mutta hän erosi jupakan takia puolueesta ja ryhmästä.

Erlundin erottamiseksi tarvittaisiin ensin perustuslakivaliokunnan lausunto, minkä jälkeen eduskunta voisi kahden kolmasosan enemmistöllä todeta hänen edustajantoimensa lakanneen. Erlundin tilalle tulisi RKP:n toinen varapuheenjohtaja Christina Gestrin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.