Mainos

Räsänen: Äitien määrä ei korvaa isän puutetta

Kristillisdemokraattien Päivi Räsässen mielestä hedelmöityshoidoista puhuttaessa pitäisi ottaa huomioon lapsen oikeus molempiin vanhempiin. Äitien määrällä ei voida korvata isän puutetta, Räsänen sanoi.

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen mielestä keskustelussa hedelmöityshoitolaista harhaudutaan jatkuvasti pois ytimestä. Tämä ydin on lapsen juridinen oikeus äitiin ja isään, Räsänen sanoi tänään Hyvinkäällä.

- Äidin ja isän suhteesta irrotettu hedelmöityshoitolaki tulee johtamaan vaatimuksiin samaa sukupuolta olevien parien adoptio-oikeudesta. Äitien määrällä ei voida korvata isän puutetta, Räsänen sanoi.

Räsäsen mukaan esityksessä hedelmöityshoitolaiksi osa lapsista menettäisi kuitenkin lähtökohtaisesti oikeuden isään.

- Lakiesitystä puolletaan sillä, että tärkeintä lapselle on vanhempien rakkaus, ei sukupuoli. Minkään muotoisella hedelmöityshoitolailla ei voida säätää äidin tai isän rakkautta, sitä tulee taas tukea muilla politiikan keinoilla.

Kiistelty hedelmöityshoitolaki on tulossa eduskuntaan vielä tänä syksynä. Oikeusministeri Leena Luhtanen (sd.) aikoo näillä näkymin esittää lakia, jossa muun muassa sallitaan hedelmöityshoidot myös naispareille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.