Mainos

Raportti: USA:n terveydenhuolto käsittämätön rahareikä

Tuoreesta raportista käy ilmi, että Yhdysvaltain terveydenhuoltojärjestelmä on uskomaton rahareikä.

Thomson Reutersin raportissa laskeskellaan, että Yhdysvaltain terveydenhuoltojärjestelmä haaskaa 500 miljardista dollarista 800 miljardiin joka vuosi. Rahaa valuu ennen kaikkea turhiin toimenpiteisiin ja tehottomaan hallintoon.

- Amerikan terveydenhoito todellakin vuotaa miljardeilla dollareilla, ja keskeistä on nyt tyrehdyttää tämä nurinkurinen kassavirta, sanoo Thomson Reutersin varajohtaja Robert Kelley raportissa.

- Huono uutinen on se, että arviolta noin 700 miljardia dollaria tuhlaantuu joka vuosi. Kyseessä on kolmasosa koko Yhdysvaltain terveydenhuoltomenoista. Hyvä uutinen on puolestaan se, että kiinnittämällä tähän rahavuotoon huomiomme, voimme vähentää terveydenhuollon kustannuksia vaikuttamatta sen laatuun heikentävästi, Kelley jatkaa.

Yksi esimerkki on terveydenhuollossa käytössä olevat asiakirjajärjestelmät, jotka eivät mahdollista terveystietojen jakamista eri sairaaloiden välillä. Päällekkäiset testit ja hoito teettävät merkittävät lisäkustannukset. Lisäksi hoitovirheet lisääntyvät, kun lääkäreillä ei ole pääsyä potilaidensa aikaisempiin sairaskertomuksiin.

Terveystutkimuksiin erikoistuneen Thomson Reutersin raportista selviää myös, että ylihoitoon, hoitovirheisiin ja antibioottien tarpeettomaan käyttöön tuhlautuu vuositasolla 200 miljardista 300 miljardiin dollariin. Tämä on noin 37 prosenttia terveydenhuollon kokonaiskustannuksista.

- Amerikkalaisessa sairaalassa budjetista neljännes koostuu laskutuksesta ja hallinnollisista kustannuksista. Tämä on lähes puolet enemmän kuin Kanadassa, raportissa muistutetaan.

Amerikkalaislääkärit viettävät kahdeksan tuntia paperityön ääressä joka viikko. Tämäkin on paljon enemmän kuin Kanadassa. Kuitenkin ensiapulääkäreistä on pulaa.

Yhdysvallat käyttää suhteessa enemmän rahaa terveydenhuoltoonsa kuin mikään muu OECD-maa. Kuitenkin Yhdysvaltain kansalaisista yhä useammalla on diabetes, myös liikalihavuus ja sydäntaudit yleistyvät kovaa vauhtia.

Demokraattisenaattori Charles Schumer sanoi eilen uskovansa, että senaatin demokraattijohtajat ovat saamassa riittävästi ääniä kasaan, jotta presidentti Barack Obaman voimakkaasti ajamalla terveydenhuoltouudistuksella olisi mahdollisuudet mennä läpi.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.