Mainos

Raportti: Työelämän huonontuminen vain harhaa

Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan raportti tyrmää väitteet työelämän huonontumisesta. Selvityksen mukaan suurin osa suomalaisista on tyytyväisiä työhönsä.

Tutkija, teknologiajohtaja Tuomo Alasoini Tekesistä kertoo nuorten tekevän enemmän pätkätöitä kuin vanhemmat.

- Eniten pätkätöitä on julkisella sektorilla, jossa tehdään paljon sijaisuuksia. Se näkyy etenkin nuorten naisten työllisyydessä. Myös opiskelijat tekevät paljon sijaisuuksia.

Alasoini kuitenkin toteaa, ettei pätkätöiden kokonaismäärä ole kuitenkaan yhtään 1980-luvun tilannetta suurempi. Hän kuittaa virheelliset uskomukset globaalin epävarmuuden ilmapiirin syyksi.

- Yllätykselliset muutokset liittyvät vahvasti globalisaatioon, jolloin epävakaina aikoina ajatellaan, että tottakai myös työ on epävakaistunut.

Alasoinin mukaan tuottavuutta voitaisiin parantaa työntekijälähtöisellä henkilöstöpolitiikalla.

- Työntekijät pitää ottaa paremmin mukaan tuotekehittelyyn, ja heille pitää antaa mahdollisuus yksilöllisiin työaikoihin. Tulee tehdä työntekijälähtöisiä joustoja, Alasoini ehdottaa.

PAMin puheenjohtaja Ann Selin ei allekirjoita Evan selvitystä.

- Paljon on käyty keskusteluja omasta ja muiden jaksamisesta. Kyllä tunne riittämättömyydestä ja siitä, että aina pitäisi tehdä enemmän, aiheuttaa työntekijöille paljon huolta, Selin toteaa.

Pätkätöiden määrää on Selinin mielestä vaikea mitata.

- Kokonaismäärä voi olla ennallaan, mutta uusissa työsuhteissa on kyllä paljon pätkäsuhteita. Olisikin parempi olla kieltämättä ongelmaa, vaan pyrkiä löytämään ratkaisu siihen.

(MTV3)

Katso Tarja Hakulisen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.