Mainos

Raportti: Tsunamista selvinneiden ihmisoikeudet usein huomiotta

Tuoreen raportin mukaan monet hengissä selvinneet valittavat, etteivät hallitukset suojele heitä syrjinnältä, maan anastuksilta tai väkivallalta.

Tsunamin runtelemien maiden hallitukset jättävät liian usein huomiotta eloon jääneiden ihmisoikeudet, arvioidaan kolmen kansalaisjärjestön yhteisessä raportissa.

Raportin mukaan monet hengissä selvinneet valittavat, etteivät hallitukset suojele heitä syrjinnältä, maan anastuksilta tai väkivallalta. Kaikista köyhimmät, ja heistä etenkin naiset, ovat myös alttiita seksuaaliselle hyväksikäytölle.

Raportissa kerrotaan, että monin paikoin hengissä selviytyneet on ajettu pois mailtaan ja heiltä on kielletty mahdollisuus ruokaan, puhtaaseen veteen ja turvalliseen kotiin. Samoin leskiltä tai yksinäisiltä naisilta on evätty korvaukset, joita on maksettu perheiden miespuolisille jäsenille.

Tuore raportti perustuu tutkimukseen, jota on tehty Intiassa, Indonesiassa, Malediiveilla, Sri Lankassa ja Thaimaassa. Selvitykseen osallistui yli 50 000 ihmistä. Raportin tekoon ovat osallistuneet ActionAid-, People's Movement for Human Rights Education ja Habitat International Coalition -järjestöt.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.