Mainos

Raportti: Ruotsi ei selviydy terroriteoista

Ruotsin puolustustutkimuslaitoksen FOI:n tekemän tuoreen raportin mukaan Ruotsilla on paljon parantamisen varaa kriisitoimien koordinoimisessa.

Ruotsin puolustustutkimuslaitoksen FOI:n tuore raportti paljastaa, että Ruotsi ei selviydy suuresta terroriteosta omalla maaperällään. Ruotsin radion sivuilla tänään julkaistu FOI:n raportti on tutkinut kriittisesti Ruotsin valmiutta toimia esimerkiksi panttivankitilanteissa.

FOI:n terrorismiasiantuntijan Magnus Norellin mukaan poliisilla on liian vähän henkilökuntaa ja kalustoa, jotta viranomaiset pystyisivät torjumaan raskaan sarjan terrori-iskuja.

-Henkilöstön koulutus on erityisen tärkeää. Lisäksi tarvitaan kalustoa niitä tilanteita varten, joissa terroristit pitävät panttivankeinaan kymmeniä tai satoja ihmisiä ja hyökkäyksiä on mahdollisesti useita yhtä aikaa, sanoi Norell.

Norell ehdottaa raportissaan ratkaisuksi erikoisjoukkojen käyttöä. Sotilaiden käyttäminen poliisitehtävissä vaatisi kuitenkin lainmuutosta ja tämä on poliittisesti arka kysymys, Norell myönsi.

FOI:n raportin mukaan Ruotsi tarvitsisi myös organisaation, joka koordinoisi kriisitoimia. Puute on tullut ilmi sekä Estonia- että tsunamikatastrofin yhteydessä, sanoi Magnus Norell.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.