Mainos

Raportti: Nato surmasi 500 siviiliä Jugoslaviassa

Naton viimekeväiset Jugoslavian-pommitukset johtivat noin 500 siviilin kuolemaan, toteaa ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch tänään julkistamassaan raportissa. Määrä on huomattavasti enemmän kuin Nato-maiden hallitukset ovat tähän asti myöntäneet.
Yhdysvaltalainen ihmisoikeusjärjestö syyttää raportissaan liittoutumaa siitä, ettei se tehnyt pommituskampanjassaan enempää siviilien suojelemiseksi. Raportissa syytetään Natoa jopa "kansainvälisen humanitäärisen lain" rikkomisesta ja vaaditaan Naton jäsenmailta itsenäisen ja puolueettoman komission perustamista siviiliuhreja vaatineiden tapausten selvittämistä varten.
Human Rights Watch perustaa raporttinsa viime elokuussa 91 kaupungissa ja kylässä tekemiinsä tutkimuksiin. Järjestön mukaan siviiliuhreja aiheutui 90 erillisessä tapauksessa. Järjestön mukaan yli puolet siviiliuhreista syntyi hyökkäyksissä "laittomia tai kyseenalaisia kohteita vastaan".
Tällaisiksi katsottiin muun muassa Serbian tv:n studiot ja belgradilainen lämpövoimala. Yhdysvaltain puolustusministeriö on tähän mennessä puhunut Jugoslavian pommitusten yhteydessä vain 20-30 siviiliuhreja vaatineesta tapauksesta.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.