Mainos

Raportti: Japanin talous elpyy

Japanin talous osoittaa keskuspankin uusimman raportin mukaan elpymisen merkkejä. Asiantuntijoiden mukaan Aasian tiikerin kasvu on silti yhä hyvin vaatimatonta. Japanin heikko kulutuskysyntä ei kuitenkaan enää vaikuta maailmantalouden kasvuun hidastavasti.

Japanin kaupunkikuvaa

Japanin keskuspankki julkisti tänään optimistisen raportin maan taloudesta. Neljännesvuosittaisen Tankan-raportin mukaan suurten teollisuusyritysten usko tulevaisuuteen on kesän aikana vahvistunut huomattavasti. Vienti vetää, mutta pienet yritykset ovat yhä epäileviä. Syy siihen on heikko yksityinen kulutus, joka on yhdessä mahtavan valtionvelan kanssa Japanin laahaavan talouden suurin ongelma.

Japanin teollisuuden tulevaisuudenodotukset ovat kivunneet vähä vähältä positiivisemmiksi. Talouden kohenemiselle onkin jo yhdestoista hetki, sillä Japanin keinot alkavat olla vähissä.

Japanin taloutta seurataan tarkasti, sillä sen painoarvo on merkittävä. Maan heikko kulutuskysyntä on hidastanut koko maailman talouden kasvua. Aasian tiikerin liikehdintä tuntuu meillä asti, sillä koko Aasia on Suomelle tärkeä vientialue.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.