Mainos

Raportti: Ilmaston lämpeneminen pian kriittisessä vaiheessa

Kansainvälisen raportin mukaan ilmastonmuutos voi jo kymmenen vuoden päästä olla pisteessä, josta ei ole paluuta. Ilmaston lämpeneminen aiheuttaa mm. metsien vähenemistä ja merenpinnan kohoamista.

Ilmaston lämpeneminen on saavuttamassa kriittisen pisteensä. Tuoreen kansainvälisen raportin mukaan ilmastonmuutos saattaa olla jo kymmenen vuoden päästä pisteessä, josta ei ole paluuta.

Amerikkalaisista, australialaisista ja brittiasiantuntijoista kootun ryhmän mukaan ilmastonmuutos on saavuttanut vaarallisen vaiheen silloin, kun maapallon keskilämpötila on kaksi astetta korkeampi kuin vuonna 1750. Nyt keskilämpötila on noussut 1700-luvun puolivälistä 0,8 astetta.

Ilmaston lämpeneminen aiheuttaa muun muassa satojen pysyvää heikkenemistä, metsien vähenemistä ja merenpinnan kohoamista. Raportti haastaa G8-maat tuottamaan neljänneksen sähköstään uusiutuvista energiavaroista vuoteen 2025 mennessä.

Britannian pääministeri Tony Blair on luvannut ajaa ilmastopolitiikkaa tänä vuonna Britannian ollessa sekä EU:n että rikkaiden teollisuusmaiden G8-järjestön puheenjohtajamaa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.