Mainos

Raportti: Gazan avustuslaivan uhreja ammuttiin useita kertoja

Israelin hyökkäys Gazaan matkanneeseen avustuslaivaan vaikuttaa olleen erittäin verinen, kertovat tänään julkistetut ruumiinavauspöytäkirjat. Niiden mukaan useimpia laivalla kuolleita turkkilaisaktivisteja oli ammuttu useita kertoja, myös lähietäisyydeltä.

- Tulosten perusteella on selvää, että Israelin joukot ampuivat tappaakseen, eivät taltuttaakseen aktivistit, sanoi uhrien perheiden asianajaja Yasin Divrak.

Israelin sotilaat iskivät turkkilaiseen Mavi Marmara -alukseen 31. toukokuuta. Israelin kanta on, että aktivistit hyökkäsivät sotilaiden kimppuun kepein ja veitsin, jolloin nämä ampuivat itsepuolustukseksi. Aktivistien mukaan sotilaat avasivat tulen heti.

Iskussa kuoli yhdeksän turkkilaista. Pöytäkirjojen mukaan heistä seitsemää oli ammuttu useammin kuin kerran, ja peräti viisi kuoli päävammoihin. Esimerkiksi 19-vuotiasta aktivistia oli ammuttu viidesti: luodeista kaksi oli osunut päähän ja niistä toinen lähietäisyydeltä kasvoihin.

Israel on kieltäytynyt iskun kansainvälisestä tutkinnasta ja on asettanut oman tutkimuskomissionsa. Tapaus on tulehduttanut pahoin vanhojen liittolaisten Turkin ja Israelin välit.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.